Grönsaker. baljväxter. svamp

Lök gul

Lök och gul lök är ett populärt livsmedel som används i matlagning över hela världen. Det är en viktig ingrediens i många maträtter och används ofta som bas för smaksättning. På livsmedelsdata.se finns detaljerad information om näringsämnena som finns i lök och gul lök, som E-vitamin, kalcium, kalium, fosfor, järn och magnesium.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)39Energi
Energi (kj)163
Protein (g)1.2Makronutrienter
Fett totalt (g)0.1
Kolhydrater, tillg. (g)7.3
Kalcium (mg)31Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)33
Selen (µg)0
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)11
Folat (µg)20.4
Jod (µg)2
Kalium (mg)190
Natrium (mg)3
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.16
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)7.8
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0.5
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)2
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.14
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.3
Sockerarter tot. (g)4.5Sockerarter
Monosackarider (g)3
Disackarider (g)1.5
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)89.1
Alkohol (g)0
Aska (g)0.5
Avfall (skal, etc)(%)6
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen