Grönsaker. baljväxter. svamp

Lök röd

Rödlök är en populär ingrediens som används för att smaksätta maträtter. Den är rik på antioxidanter och vitaminer, och den kan ätas både rå och stekt. Den är också ett nyttigt tillskott till en balanserad kost. På den här sidan kan du läsa mer om näringsämnen som kan hittas i rödlök och hur den påverkar din hälsa.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)46Energi
Energi (kj)193
Protein (g)1.2Makronutrienter
Fett totalt (g)0.1
Kolhydrater, tillg. (g)9
Kalcium (mg)26Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)34
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)11
Folat (µg)27.9
Jod (µg)2
Kalium (mg)200
Natrium (mg)3
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.17
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)9.2
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.16
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.4
Sockerarter tot. (g)4.5Sockerarter
Monosackarider (g)2.9
Disackarider (g)1.6
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)87.2
Alkohol (g)0
Aska (g)0.5
Avfall (skal, etc)(%)11
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen