Grönsaker. baljväxter. svamp

Mungbönor torkade kokta u. salt

Mungbönor är ett livsmedel som är en stor del av det asiatiska köket. De är fyllda med nyttigheter som vitaminer, mineraler och antioxidanter. De torkade kokta mungbönerna med salt är ett populärt sätt att tillaga bönor som är lätt att laga och har en god smak.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)112Energi
Energi (kj)468
Protein (g)8.6Makronutrienter
Fett totalt (g)0.7
Kolhydrater, tillg. (g)14.5
Kalcium (mg)30Mineraler
Järn (mg)1.7
Fosfor (mg)133
Selen (µg)5
Zink (mg)0.9
Magnesium (mg)42
Folat (µg)159
Jod (µg)2
Kalium (mg)339
Natrium (mg)0
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)1.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)1
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)2.7
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)14
Tiamin (mg)0.16
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)0.6
Niacinekvivalenter (NE/mg)2
Sockerarter tot. (g)0.4Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.4
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)69.3
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen