Grönsaker. baljväxter. svamp

Mungbönor torkade

Mungbönor är en typ av baljväxt som är rik på näringsämnen. När de är torkade är de ett utmärkt alternativ för att få i sig protein, kolhydrater, fibrer, mineraler och vitaminer. På livsmedelsdata.se kan du ta del av exakta näringsvärden för just torkade mungbönor.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)320Energi
Energi (kj)1341
Protein (g)24Makronutrienter
Fett totalt (g)1.3
Kolhydrater, tillg. (g)44.5
Kalcium (mg)118Mineraler
Järn (mg)7.7
Fosfor (mg)340
Selen (µg)2
Zink (mg)2.8
Magnesium (mg)170
Folat (µg)625
Jod (µg)0
Kalium (mg)1050
Natrium (mg)6
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.5
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)48
Tiamin (mg)0.38
Riboflavin (mg)0.2
Niacin (mg)2.6
Niacinekvivalenter (NE/mg)6.6
Sockerarter tot. (g)1.2Sockerarter
Monosackarider (g)0.4
Disackarider (g)0.8
Summa mättade fettsyror (g)0.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)10.7
Alkohol (g)0
Aska (g)3.5
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen