Grönsaker. baljväxter. svamp

Nässlor förvällda

Nässlor har länge använts som ett nyttigt tillskott i mat. De är rika på vitamin C, kalium och andra näringsämnen som är viktiga för att hålla kroppen frisk. Förvällda nässlor kan vara en del av en hälsosam och balanserad kost och de har också många kulinariska användningsområden. På livsmedelsdata.se kan du hitta information om näringsinnehållet och de olika sätten att använda förvällda nässlor i matlagningen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)30Energi
Energi (kj)128
Protein (g)4.1Makronutrienter
Fett totalt (g)0.7
Kolhydrater, tillg. (g)0.6
Kalcium (mg)280Mineraler
Järn (mg)2.8
Fosfor (mg)85
Selen (µg)0
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)30
Folat (µg)82.6
Jod (µg)0
Kalium (mg)150
Natrium (mg)3
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)227.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)6.9
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)3.6
Vitamin K (µg)453
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)2730
Tiamin (mg)0.01
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)0.38
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.1
Sockerarter tot. (g)0.1Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.1
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)90.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen