Grönsaker. baljväxter. svamp
Nässlor förvällda
Nässlor har länge använts som ett nyttigt tillskott i mat. De är rika på vitamin C, kalium och andra näringsämnen som är viktiga för att hålla kroppen frisk. Förvällda nässlor kan vara en del av en hälsosam och balanserad kost och de har också många kulinariska användningsområden. På livsmedelsdata.se kan du hitta information om näringsinnehållet och de olika sätten att använda förvällda nässlor i matlagningen.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 30 | Energi |
Energi (kj) | 128 | |
Protein (g) | 4.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.7 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0.6 | |
Kalcium (mg) | 280 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.8 | |
Fosfor (mg) | 85 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 30 | |
Folat (µg) | 82.6 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 150 | |
Natrium (mg) | 3 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 227.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.06 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 6.9 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 3.6 | |
Vitamin K (µg) | 453 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 2730 | |
Tiamin (mg) | 0.01 | |
Riboflavin (mg) | 0.12 | |
Niacin (mg) | 0.38 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.1 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 90.7 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket