Grönsaker. baljväxter. svamp

Okra kokt u. salt

Okra är en grönsak som är välkänd för sina unika egenskaper. När den är kokt med salt blir den mjukare, vilket gör den lättare att tuggas. Dessutom är den rik på vitaminer och mineraler som både stödjer immunförsvaret och bidrar till att bibehålla en bra hälsa.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)25Energi
Energi (kj)105
Protein (g)1.8Makronutrienter
Fett totalt (g)0.2
Kolhydrater, tillg. (g)2.5
Kalcium (mg)93Mineraler
Järn (mg)0
Fosfor (mg)49
Selen (µg)1
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)42
Folat (µg)46
Jod (µg)0
Kalium (mg)213
Natrium (mg)5
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)14.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.19
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)16
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)40
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)170
Tiamin (mg)0.13
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)0.9
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.2
Sockerarter tot. (g)1.4Sockerarter
Monosackarider (g)1
Disackarider (g)0.4
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)91.7
Alkohol (g)0
Aska (g)0.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen