Grönsaker. baljväxter. svamp

Paprika grillad

Grillade paprikor är ett smakrikt och näringsrikt tillbehör som passar till många olika maträtter. Denna typ av grönsak är ett välsmakande alternativ som kan tillagas på olika sätt, som att steka, grilla eller ånga. Grillade paprikor är rika på näringsämnen som antioxidanter, vitaminer, mineraler, kostfiber och enzymer.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)23Energi
Energi (kj)96
Protein (g)0.5Makronutrienter
Fett totalt (g)0.19
Kolhydrater, tillg. (g)4.2
Kalcium (mg)8Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)16
Selen (µg)0
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)8
Folat (µg)49
Jod (µg)0
Kalium (mg)120
Natrium (mg)0
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)28.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.23
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)153.5
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)2.3
Vitamin K (µg)5.8
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)275
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)0.8
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.9
Sockerarter tot. (g)5Sockerarter
Monosackarider (g)4.8
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)93.3
Alkohol (g)0
Aska (g)0.7
Avfall (skal, etc)(%)16.5
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen