Grönsaker. baljväxter. svamp
Paprika grön
Paprika är en grön grönsak som är en del av pepparfamiljen och är ett populärt livsmedel. Den är en av de viktigaste ingredienserna i många olika kök och har en söt och mild smak. Paprika är rik på vitaminer och ger många hälsofördelar. Det är en bra källa till antioxidanter som skyddar mot många hälsoproblem, inklusive hjärt- och kärlsjukdomar.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 18 | Energi |
Energi (kj) | 78 | |
Protein (g) | 0.5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.06 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 3 | |
Kalcium (mg) | 10 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 15 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.1 | |
Magnesium (mg) | 8 | |
Folat (µg) | 19.5 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 110 | |
Natrium (mg) | 0 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 13.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.18 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 109 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.6 | |
Vitamin K (µg) | 11.8 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 161 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0 | |
Niacin (mg) | 0.68 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.8 | |
Sockerarter tot. (g) | 3 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 2.9 | |
Disackarider (g) | 0.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 94.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.4 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 18 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket