Grönsaker. baljväxter. svamp

Paprika grön

Paprika är en grön grönsak som är en del av pepparfamiljen och är ett populärt livsmedel. Den är en av de viktigaste ingredienserna i många olika kök och har en söt och mild smak. Paprika är rik på vitaminer och ger många hälsofördelar. Det är en bra källa till antioxidanter som skyddar mot många hälsoproblem, inklusive hjärt- och kärlsjukdomar.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)18Energi
Energi (kj)78
Protein (g)0.5Makronutrienter
Fett totalt (g)0.06
Kolhydrater, tillg. (g)3
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)15
Selen (µg)0
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)8
Folat (µg)19.5
Jod (µg)0
Kalium (mg)110
Natrium (mg)0
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)13.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.18
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)109
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)11.8
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)161
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.68
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.8
Sockerarter tot. (g)3Sockerarter
Monosackarider (g)2.9
Disackarider (g)0.1
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)94.1
Alkohol (g)0
Aska (g)0.4
Avfall (skal, etc)(%)18
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen