Grönsaker. baljväxter. svamp

Paprika gul

Gul paprika är en populär grönsak som innehåller ett stort antal nyttiga näringsämnen. Paprikan har en mild smak och är lätt att använda i olika rätter. Den har ett högt innehåll av C-vitamin och är också rik på andra vitaminer och mineraler som kalium och folsyra. Gul paprika är en nyttig grönsak som både kan användas i matlagning och som en hälsosam snack.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)24Energi
Energi (kj)98
Protein (g)0.5Makronutrienter
Fett totalt (g)0.15
Kolhydrater, tillg. (g)4.3
Kalcium (mg)7Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)16
Selen (µg)0
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)8
Folat (µg)41.2
Jod (µg)0
Kalium (mg)123
Natrium (mg)0
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)16.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.22
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)163
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)2.1
Vitamin K (µg)5
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)133
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.81
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.9
Sockerarter tot. (g)5Sockerarter
Monosackarider (g)4.8
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)93.2
Alkohol (g)0
Aska (g)0.5
Avfall (skal, etc)(%)18
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen