Grönsaker. baljväxter. svamp

Persilja blad

En växt som är vanlig i svenska trädgårdar, och som ofta används som krydda och tillbehör, är en viktig källa till många näringsämnen. Bladen innehåller bland annat antioxidanter, vitaminer och mineraler som stöder hälsan. På denna sida kan man läsa mer om vilka olika näringsämnen som finns i bladen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)35Energi
Energi (kj)146
Protein (g)2.2Makronutrienter
Fett totalt (g)0.3
Kolhydrater, tillg. (g)4.4
Kalcium (mg)340Mineraler
Järn (mg)3.6
Fosfor (mg)71
Selen (µg)0.5
Zink (mg)1.5
Magnesium (mg)25
Folat (µg)183
Jod (µg)6
Kalium (mg)710
Natrium (mg)34
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)466.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.2
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)182
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)2.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)5600
Tiamin (mg)0.12
Riboflavin (mg)0.3
Niacin (mg)1.7
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.07
Sockerarter tot. (g)0.8Sockerarter
Monosackarider (g)0.8
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)88
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen