Grönsaker. baljväxter. svamp

Rädisa

Rädisor är ett näringsrikt grönsaksalternativ som kan läggas till i många olika typer av matlagning. De håller lågt med kalorier och innehåller en rad näringsämnen, inklusive vitamin C och E, folat och antioxidanter. På Livsmedelsdata kan du ta reda på mer om vad som finns i rädisor och hur du kan använda dem.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)11Energi
Energi (kj)47
Protein (g)0.7Makronutrienter
Fett totalt (g)0.4
Kolhydrater, tillg. (g)0.7
Kalcium (mg)24Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)15
Selen (µg)0
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)6
Folat (µg)25
Jod (µg)1
Kalium (mg)209
Natrium (mg)21
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)15
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)1.3
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)4
Tiamin (mg)0.01
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)0.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.4
Sockerarter tot. (g)1.4Sockerarter
Monosackarider (g)1.4
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)96.5
Alkohol (g)0
Aska (g)0.6
Avfall (skal, etc)(%)5
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen