Grönsaker. baljväxter. svamp

Röda bönor torkade

Röda bönor är en typ av baljväxt som ofta är torkade och används för matlagning. De är ett rikt källa till nyttiga näringsämnen som fibrer, protein och kolhydrater. Röda bönor är även en rik källa till mineraler som järn, kalium och magnesium.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)324Energi
Energi (kj)1358
Protein (g)22Makronutrienter
Fett totalt (g)1.5
Kolhydrater, tillg. (g)48
Kalcium (mg)110Mineraler
Järn (mg)6.9
Fosfor (mg)405
Selen (µg)2
Zink (mg)2.8
Magnesium (mg)163
Folat (µg)394
Jod (µg)0
Kalium (mg)990
Natrium (mg)10
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.56
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)12
Tiamin (mg)0.51
Riboflavin (mg)0.2
Niacin (mg)2.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.97
Sockerarter tot. (g)4.6Sockerarter
Monosackarider (g)1.6
Disackarider (g)3
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)10.8
Alkohol (g)0
Aska (g)3.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen