Grönsaker. baljväxter. svamp
Röda linser torkade kokta m. salt
Röda linser är en populär baljväxt som innehåller mycket näring. De torkade och kokta linserna är en viktig del av många rätter och är en bra källa till protein och kostfibrer. De är även ett bra komplement till många rätter som innehåller kött.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 125 | Energi |
Energi (kj) | 524 | |
Protein (g) | 10.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.6 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 14.6 | |
Kalcium (mg) | 10 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.7 | |
Fosfor (mg) | 147 | |
Selen (µg) | 7 | |
Zink (mg) | 1.8 | |
Magnesium (mg) | 32 | |
Folat (µg) | 72.7 | |
Jod (µg) | 33 | |
Kalium (mg) | 349 | |
Natrium (mg) | 219 | |
Salt, NaCl (g) | 0.6 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0.9 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.16 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.2 | |
Vitamin K (µg) | 11.9 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 11 | |
Tiamin (mg) | 0.24 | |
Riboflavin (mg) | 0.06 | |
Niacin (mg) | 0.87 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.6 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.6 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.1 | |
Disackarider (g) | 0.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 63.7 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.4 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket