Grönsaker. baljväxter. svamp

Rödkål

En av de vanligaste baljväxterna är lätt att identifiera genom den röda färgen. Den är rik på vitaminer och mineraler, och innehåller även antioxidanter som skyddar mot fria radikaler. Dessutom har den en hög näringsvärde, vilket gör den till ett utmärkt val för att hålla kroppen i balans.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)31Energi
Energi (kj)131
Protein (g)1.1Makronutrienter
Fett totalt (g)0.3
Kolhydrater, tillg. (g)4.7
Kalcium (mg)33Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)25
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)11
Folat (µg)45.9
Jod (µg)1.4
Kalium (mg)260
Natrium (mg)8
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.17
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)58.9
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)18
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)2
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.39
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.6
Sockerarter tot. (g)5Sockerarter
Monosackarider (g)4.3
Disackarider (g)0.7
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)90.5
Alkohol (g)0
Aska (g)0.7
Avfall (skal, etc)(%)9
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen