Grönsaker. baljväxter. svamp
Rödkål
En av de vanligaste baljväxterna är lätt att identifiera genom den röda färgen. Den är rik på vitaminer och mineraler, och innehåller även antioxidanter som skyddar mot fria radikaler. Dessutom har den en hög näringsvärde, vilket gör den till ett utmärkt val för att hålla kroppen i balans.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 31 | Energi |
Energi (kj) | 131 | |
Protein (g) | 1.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.3 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 4.7 | |
Kalcium (mg) | 33 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 25 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 11 | |
Folat (µg) | 45.9 | |
Jod (µg) | 1.4 | |
Kalium (mg) | 260 | |
Natrium (mg) | 8 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.17 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 58.9 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 18 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 2 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0 | |
Niacin (mg) | 0.39 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.6 | |
Sockerarter tot. (g) | 5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 4.3 | |
Disackarider (g) | 0.7 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 90.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 9 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket