Grönsaker. baljväxter. svamp

Romansallat

Romansallat är en kålsort som tillhör familjen kålfläsksväxter och är en populär ingrediens i många olika sorters matlagning. Den har ett något sötare smak än vanlig vitkål och är en god källa till vitaminer, mineraler och antioxidanter. På livsmedelsdatas hemsida finns det mer information om innehållet av näringsämnen i romansallat.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)16Energi
Energi (kj)69
Protein (g)1.9Makronutrienter
Fett totalt (g)0.2
Kolhydrater, tillg. (g)0.9
Kalcium (mg)46Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)28
Selen (µg)0
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)17
Folat (µg)88.8
Jod (µg)1
Kalium (mg)300
Natrium (mg)7
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)90.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)6
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)129
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)1090
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)0.45
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.8
Sockerarter tot. (g)1.3Sockerarter
Monosackarider (g)1.2
Disackarider (g)0.1
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)94.5
Alkohol (g)0
Aska (g)0.7
Avfall (skal, etc)(%)11.1
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen