Grönsaker. baljväxter. svamp

Rotselleri kokt

Rotselleri är en populärt grönsak som används till att göra många olika sorters maträtter. När den kokas är den en god och smakrik ingrediens som passar utmärkt i soppor, sallader och som tillbehör. Den är rik på näringsämnen och ger många hälsofördelar. På den här sidan kan du läsa mer om näringsämnen som finns i rotselleri som kokts.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)25Energi
Energi (kj)105
Protein (g)1Makronutrienter
Fett totalt (g)0.5
Kolhydrater, tillg. (g)2.7
Kalcium (mg)32Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)74
Selen (µg)0
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)13
Folat (µg)63.6
Jod (µg)0
Kalium (mg)263
Natrium (mg)45
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)0.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.24
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)5.7
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)1.1
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)4
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)0.56
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.7
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)92
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen