Grönsaker. baljväxter. svamp
Ruccolasallat
En mycket populär sallatsgrönsak som har blivit ett vanligt inslag i svenskar matlagning. Det är en grönsak som har en stark smak och är det perfekta tillbehöret till en många olika sorters rätter. Det har höga halter av antioxidanter och är rikt på vitaminer och mineraler.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 21 | Energi |
Energi (kj) | 89 | |
Protein (g) | 3.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.4 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 216 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.3 | |
Fosfor (mg) | 44 | |
Selen (µg) | 2 | |
Zink (mg) | 0.4 | |
Magnesium (mg) | 28 | |
Folat (µg) | 88 | |
Jod (µg) | 5 | |
Kalium (mg) | 326 | |
Natrium (mg) | 30 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 95 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.08 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 20 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.2 | |
Vitamin K (µg) | 108.6 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 1132 | |
Tiamin (mg) | 0.19 | |
Riboflavin (mg) | 0.18 | |
Niacin (mg) | 0.7 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.3 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 93.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket