Grönsaker. baljväxter. svamp

Ruccolasallat

En mycket populär sallatsgrönsak som har blivit ett vanligt inslag i svenskar matlagning. Det är en grönsak som har en stark smak och är det perfekta tillbehöret till en många olika sorters rätter. Det har höga halter av antioxidanter och är rikt på vitaminer och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)21Energi
Energi (kj)89
Protein (g)3.6Makronutrienter
Fett totalt (g)0.4
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)216Mineraler
Järn (mg)1.3
Fosfor (mg)44
Selen (µg)2
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)28
Folat (µg)88
Jod (µg)5
Kalium (mg)326
Natrium (mg)30
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)95Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)20
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)108.6
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)1132
Tiamin (mg)0.19
Riboflavin (mg)0.18
Niacin (mg)0.7
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.3
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)93.1
Alkohol (g)0
Aska (g)1.5
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen