Grönsaker. baljväxter. svamp

Sallad m. grönsallat gurka tomat vinägrettsås

Sallad är en av de vanligaste råvarorna som används för att skapa en fräsch och smakrik rätt. Den består främst av grönsallat, gurka, tomat och vinägrettås. Det finns många näringsämnen som finns i denna rätt och som kan tillföra kroppen viktiga vitaminer och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)113Energi
Energi (kj)471
Protein (g)0.8Makronutrienter
Fett totalt (g)11.03
Kolhydrater, tillg. (g)2.6
Kalcium (mg)27Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)25
Selen (µg)0.3
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)12
Folat (µg)27.7
Jod (µg)43.6
Kalium (mg)169
Natrium (mg)336
Salt, NaCl (g)0.8
Vitamin A (RE/µg)21.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)11.3
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)3.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)253
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.01
Niacin (mg)0.32
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.45
Sockerarter tot. (g)1.7Sockerarter
Monosackarider (g)1.7
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)6.4
Summa fleromättade fettsyror (g)3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2.1
Linolensyra C18:3 (g)0.9
Arakidonsyra C20:4 (g)0.9
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)83.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)3.7
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen