Grönsaker. baljväxter. svamp
Saltgurka u. lag
Saltgurka är en vanlig ingrediens som används för att tillverka surkål, ett konserverat grönsaksblandat som är populärt som tillbehör till många maträtter. Den består av gurka som kokas med salt och ättika tillsammans med andra kryddor som ingefära, kryddpeppar, senap och socker. Surkålen har därefter en lång hållbarhet och ger en frisk syrlig smak till maten.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 15 | Energi |
Energi (kj) | 61 | |
Protein (g) | 0.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.2 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 1.4 | |
Kalcium (mg) | 17 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.2 | |
Fosfor (mg) | 23 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 10 | |
Folat (µg) | 8 | |
Jod (µg) | 3 | |
Kalium (mg) | 119 | |
Natrium (mg) | 1400 | |
Salt, NaCl (g) | 3.5 | |
Vitamin A (RE/µg) | 8 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 96 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0.03 | |
Niacin (mg) | 0.1 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.25 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 92 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 3.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket