Grönsaker. baljväxter. svamp

Saltgurka u. lag

Saltgurka är en vanlig ingrediens som används för att tillverka surkål, ett konserverat grönsaksblandat som är populärt som tillbehör till många maträtter. Den består av gurka som kokas med salt och ättika tillsammans med andra kryddor som ingefära, kryddpeppar, senap och socker. Surkålen har därefter en lång hållbarhet och ger en frisk syrlig smak till maten.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)15Energi
Energi (kj)61
Protein (g)0.9Makronutrienter
Fett totalt (g)0.2
Kolhydrater, tillg. (g)1.4
Kalcium (mg)17Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)23
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)10
Folat (µg)8
Jod (µg)3
Kalium (mg)119
Natrium (mg)1400
Salt, NaCl (g)3.5
Vitamin A (RE/µg)8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)96
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)0.1
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.25
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)92
Alkohol (g)0
Aska (g)3.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen