Grönsaker. baljväxter. svamp
Sojabönor färska förvällda u. skal
Sojabönor är en baljväxt som inte bara är god att äta, utan som också innehåller många näringsämnen. När man köper sojabönor färska förvällda och skalade är de redo att användas direkt i matlagningen. De har en mild, krispig smak och kan ätas som ett tillbehör, eller användas som bas i sallader, grytor eller soppor.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 130 | Energi |
Energi (kj) | 546 | |
Protein (g) | 10.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 6.4 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 4.9 | |
Kalcium (mg) | 89 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.2 | |
Fosfor (mg) | 146 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 1.2 | |
Magnesium (mg) | 54 | |
Folat (µg) | 323 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 374 | |
Natrium (mg) | 7 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 11.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.14 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 15.7 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 1.4 | |
Vitamin K (µg) | 46.4 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 117 | |
Tiamin (mg) | 0.28 | |
Riboflavin (mg) | 0.1 | |
Niacin (mg) | 1.05 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.9 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 1.7 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.7 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.5 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 2.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.9 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 71.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.4 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket