Grönsaker. baljväxter. svamp

Sojabönor torkade kokta u. salt

Sojabönor är ett livsmedel som är fullproppat med näringsämnen som är nödvändiga för en hälsosam och balanserad kost. De är ett utmärkt alternativ till kött och har en god smak och konsistens. När de är torkade och kokta med salt, är det ett bra tillägg till många måltider som kan hjälpa till att tillföra en hög näringsvärde.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)128Energi
Energi (kj)536
Protein (g)11Makronutrienter
Fett totalt (g)5.7
Kolhydrater, tillg. (g)5.8
Kalcium (mg)73Mineraler
Järn (mg)2.7
Fosfor (mg)179
Selen (µg)1
Zink (mg)1.2
Magnesium (mg)88
Folat (µg)54
Jod (µg)0
Kalium (mg)540
Natrium (mg)2
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)1.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.27
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)18
Tiamin (mg)0.21
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)0.6
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.43
Sockerarter tot. (g)2Sockerarter
Monosackarider (g)1.2
Disackarider (g)0.8
Summa mättade fettsyror (g)0.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1.3
Summa fleromättade fettsyror (g)3.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2.8
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)71
Alkohol (g)0
Aska (g)1.5
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen