Grönsaker. baljväxter. svamp
Sojabönor torkade kokta u. salt
Sojabönor är ett livsmedel som är fullproppat med näringsämnen som är nödvändiga för en hälsosam och balanserad kost. De är ett utmärkt alternativ till kött och har en god smak och konsistens. När de är torkade och kokta med salt, är det ett bra tillägg till många måltider som kan hjälpa till att tillföra en hög näringsvärde.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 128 | Energi |
Energi (kj) | 536 | |
Protein (g) | 11 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 5.7 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 5.8 | |
Kalcium (mg) | 73 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.7 | |
Fosfor (mg) | 179 | |
Selen (µg) | 1 | |
Zink (mg) | 1.2 | |
Magnesium (mg) | 88 | |
Folat (µg) | 54 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 540 | |
Natrium (mg) | 2 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 1.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.27 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 18 | |
Tiamin (mg) | 0.21 | |
Riboflavin (mg) | 0.09 | |
Niacin (mg) | 0.6 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.43 | |
Sockerarter tot. (g) | 2 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1.2 | |
Disackarider (g) | 0.8 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.5 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 3.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 2.8 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.4 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.4 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 71 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket