Grönsaker. baljväxter. svamp

Sojabönsgroddar

Sojabönsgroddar är en typ av baljväxt som används som mat i olika kulturer. De är rika på protein och innehåller andra näringsämnen som kolhydrater, fett och vitaminer. Det finns flera sätt att laga sojabönsgroddar, som till exempel att rosta dem, koka dem eller steka dem. De är en bra källa till näring för den som vill få i sig mer vegetariska proteiner.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)146Energi
Energi (kj)610
Protein (g)13.1Makronutrienter
Fett totalt (g)6.7
Kolhydrater, tillg. (g)7
Kalcium (mg)67Mineraler
Järn (mg)2.1
Fosfor (mg)164
Selen (µg)1
Zink (mg)1.2
Magnesium (mg)72
Folat (µg)172
Jod (µg)0
Kalium (mg)484
Natrium (mg)14
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.18
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)15
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)6
Tiamin (mg)0.34
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)1.1
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.28
Sockerarter tot. (g)0.4Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)0.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.7
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)3.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)3.2
Linolensyra C18:3 (g)0.6
Arakidonsyra C20:4 (g)0.6
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)69
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen