Grönsaker. baljväxter. svamp
Spenat fräst m. olja el. flytande margarin salt
Spenat är en känd grönsak som man kan konsumera på olika sätt. Det är en näringsrik och smakrik ingrediens som kan förberedas med olja eller flytande margarin och salt för att ge extra smak. Här kan du läsa mer om näringsinnehållet i spenat som är fräst med olja eller flytande margarin och salt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 28 | Energi |
Energi (kj) | 116 | |
Protein (g) | 2.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0.6 | |
Kalcium (mg) | 152 | Mineraler |
Järn (mg) | 1 | |
Fosfor (mg) | 42 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 1 | |
Magnesium (mg) | 41 | |
Folat (µg) | 83.2 | |
Jod (µg) | 87 | |
Kalium (mg) | 288 | |
Natrium (mg) | 673 | |
Salt, NaCl (g) | 1.7 | |
Vitamin A (RE/µg) | 304.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.11 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 8.9 | |
Vitamin D (µg) | 0.02 | |
Vitamin E (mg) | 1.5 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0.8 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 3626 | |
Tiamin (mg) | 0.05 | |
Riboflavin (mg) | 0.12 | |
Niacin (mg) | 0.29 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.75 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.4 | |
Disackarider (g) | 0.4 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 90.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket