Grönsaker. baljväxter. svamp

Spenat fräst m. olja el. flytande margarin salt

Spenat är en känd grönsak som man kan konsumera på olika sätt. Det är en näringsrik och smakrik ingrediens som kan förberedas med olja eller flytande margarin och salt för att ge extra smak. Här kan du läsa mer om näringsinnehållet i spenat som är fräst med olja eller flytande margarin och salt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)28Energi
Energi (kj)116
Protein (g)2.8Makronutrienter
Fett totalt (g)1
Kolhydrater, tillg. (g)0.6
Kalcium (mg)152Mineraler
Järn (mg)1
Fosfor (mg)42
Selen (µg)0
Zink (mg)1
Magnesium (mg)41
Folat (µg)83.2
Jod (µg)87
Kalium (mg)288
Natrium (mg)673
Salt, NaCl (g)1.7
Vitamin A (RE/µg)304.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.11
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)8.9
Vitamin D (µg)0.02
Vitamin E (mg)1.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)3626
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)0.29
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.75
Sockerarter tot. (g)0.8Sockerarter
Monosackarider (g)0.4
Disackarider (g)0.4
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)90.3
Alkohol (g)0
Aska (g)2.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen