Grönsaker. baljväxter. svamp
Stjälkselleri
En grönsak som står ut med sin smak och sina unika egenskaper är stjälkselleri. Den har en lite mustig smak och är rik på vitaminer och mineraler, samt innehåller fibrer som är viktiga för en hälsosam kost. Den är lätt att använda i matlagning, till exempel att ånga, steka eller grilla.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 13 | Energi |
Energi (kj) | 56 | |
Protein (g) | 0.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 1.5 | |
Kalcium (mg) | 70 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.4 | |
Fosfor (mg) | 26 | |
Selen (µg) | 1 | |
Zink (mg) | 0.4 | |
Magnesium (mg) | 8 | |
Folat (µg) | 9 | |
Jod (µg) | 1.1 | |
Kalium (mg) | 320 | |
Natrium (mg) | 62 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 9.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.09 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 7 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.2 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 110 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.08 | |
Niacin (mg) | 0.5 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.62 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.2 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.9 | |
Disackarider (g) | 0.3 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 95 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 20 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket