Grönsaker. baljväxter. svamp

Surkål konserv. m. lag

Surkål är ett livsmedel som ofta konserveras tillsammans med lag. Det är en grönsak som härstammar från Asien och har ätits i Kina i tusentals år. I Sverige är surkål ett populärt och nyttigt tillbehör till många sorters maträtter. Surkål är rik på vitaminer och mineraler och är en utmärkt källa till kostfiber.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)17Energi
Energi (kj)70
Protein (g)0.9Makronutrienter
Fett totalt (g)0.2
Kolhydrater, tillg. (g)2
Kalcium (mg)42Mineraler
Järn (mg)1.1
Fosfor (mg)28
Selen (µg)0
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)13
Folat (µg)40
Jod (µg)0.7
Kalium (mg)260
Natrium (mg)320
Salt, NaCl (g)0.8
Vitamin A (RE/µg)1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)15
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)12
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.1
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.25
Sockerarter tot. (g)0.1Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.1
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)93
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen