Grönsaker. baljväxter. svamp

Tomat hel konserv. m. lag

Tomater är en vanlig konserverad grönsak som används i många olika rätter. De är rika på vitaminer och mineraler, samt är ett bra källa till antioxidanter. Tomater innehåller även en viktig komponent som kallas lykopen, som har visat sig ha positiva hälsoeffekter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)25Energi
Energi (kj)104
Protein (g)1.1Makronutrienter
Fett totalt (g)0.1
Kolhydrater, tillg. (g)4.4
Kalcium (mg)11Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)17
Selen (µg)0
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)10
Folat (µg)11
Jod (µg)3
Kalium (mg)212
Natrium (mg)5
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)27.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.12
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)11
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.3
Vitamin K (µg)2.9
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)300
Tiamin (mg)0.13
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)1
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.2
Sockerarter tot. (g)3.8Sockerarter
Monosackarider (g)3.8
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)92.9
Alkohol (g)0
Aska (g)0.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen