Grönsaker. baljväxter. svamp

Tomat krossad konserv. m. lag

Krossade tomater i lag är en populär form av tomat som används som ingrediens i matlagning. Den är lättillgänglig och har en lång hållbarhet. Näringsinnehållet i tomaterna varierar beroende på laget de ligger i.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)22Energi
Energi (kj)94
Protein (g)0.8Makronutrienter
Fett totalt (g)0.2
Kolhydrater, tillg. (g)3.7
Kalcium (mg)12Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)22
Selen (µg)0
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)12
Folat (µg)28.1
Jod (µg)2
Kalium (mg)295
Natrium (mg)16
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)28.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.13
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)15
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.6
Vitamin K (µg)3.5
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)342
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.94
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.1
Sockerarter tot. (g)3.6Sockerarter
Monosackarider (g)3.6
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)93.4
Alkohol (g)0
Aska (g)0.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen