Grönsaker. baljväxter. svamp
Tomat torkad m. olja avrunnen
Torkad tomat är ett livsmedel som har använts som ingrediens i matlagning i flera århundraden. Det är vanligen torkat och sedan tillsatt olivolja, som ger en subtil smak och en unik textur. Genom att torka tomaten och tillsätta olivolja kan näringsinnehållet förändras. En del av de näringsämnen som finns i tomaten är bland annat vitaminer och mineraler.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 167 | Energi |
Energi (kj) | 699 | |
Protein (g) | 9.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1.5 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 23.3 | |
Kalcium (mg) | 91 | Mineraler |
Järn (mg) | 4.3 | |
Fosfor (mg) | 200 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 1.2 | |
Magnesium (mg) | 110 | |
Folat (µg) | 30.7 | |
Jod (µg) | 0.1 | |
Kalium (mg) | 2300 | |
Natrium (mg) | 4300 | |
Salt, NaCl (g) | 10.8 | |
Vitamin A (RE/µg) | 43.9 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 1.39 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 7 | |
Vitamin K (µg) | 12.3 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 527 | |
Tiamin (mg) | 0.05 | |
Riboflavin (mg) | 0.09 | |
Niacin (mg) | 4.37 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 5.9 | |
Sockerarter tot. (g) | 23 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 22.9 | |
Disackarider (g) | 0.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.5 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.5 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.6 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.5 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 1 | |
Vatten (g) | 37 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 17.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket