Grönsaker. baljväxter. svamp

Tomat torkad m. olja avrunnen

Torkad tomat är ett livsmedel som har använts som ingrediens i matlagning i flera århundraden. Det är vanligen torkat och sedan tillsatt olivolja, som ger en subtil smak och en unik textur. Genom att torka tomaten och tillsätta olivolja kan näringsinnehållet förändras. En del av de näringsämnen som finns i tomaten är bland annat vitaminer och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)167Energi
Energi (kj)699
Protein (g)9.4Makronutrienter
Fett totalt (g)1.5
Kolhydrater, tillg. (g)23.3
Kalcium (mg)91Mineraler
Järn (mg)4.3
Fosfor (mg)200
Selen (µg)0
Zink (mg)1.2
Magnesium (mg)110
Folat (µg)30.7
Jod (µg)0.1
Kalium (mg)2300
Natrium (mg)4300
Salt, NaCl (g)10.8
Vitamin A (RE/µg)43.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)1.39
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)7
Vitamin K (µg)12.3
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)527
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)4.37
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.9
Sockerarter tot. (g)23Sockerarter
Monosackarider (g)22.9
Disackarider (g)0.1
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)1
Vatten (g)37
Alkohol (g)0
Aska (g)17.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen