Grönsaker. baljväxter. svamp

Tomat torkad m. olja

Torkad tomat är ett livsmedel som har utsatts för en speciell behandlingsprocess för att ta bort fukt och som sedan tillsatts olja. Resultatet är en mörkare, koncentrerad tomat som ofta används som smaksättare i såser och rätter. Den innehåller en rad näringsämnen som kan vara till nytta för hälsan.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)190Energi
Energi (kj)797
Protein (g)5Makronutrienter
Fett totalt (g)12.5
Kolhydrater, tillg. (g)8.7
Kalcium (mg)69Mineraler
Järn (mg)3.4
Fosfor (mg)103
Selen (µg)5
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)62
Folat (µg)28.7
Jod (µg)0.1
Kalium (mg)882
Natrium (mg)1238
Salt, NaCl (g)3.1
Vitamin A (RE/µg)51.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.2
Vitamin B12 (µg)0.07
Vitamin C (mg)11.5
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)9.1
Vitamin K (µg)22.6
Retinol (µg)3
Betakaroten/β-Karoten (µg)615
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)2.17
Niacinekvivalenter (NE/mg)3
Sockerarter tot. (g)8.8Sockerarter
Monosackarider (g)8.7
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)4.7
Summa fleromättade fettsyror (g)5.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)5.3
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)2
Vatten (g)55
Alkohol (g)0
Aska (g)6.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)3
Fritt socker (g)3

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen