Grönsaker. baljväxter. svamp
Vita bönor m. tomatsås konserv.
Vita bönor i tomatsås är en populär konserv som är full med näringsämnen. Det här livsmedlet är en bra källa till protein, fibrer och vitaminer, och är dessutom ett nyttigare alternativ än andra livsmedel. På den här sidan kan du läsa mer om vad det innehåller och hur du kan använda det.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 95 | Energi |
Energi (kj) | 399 | |
Protein (g) | 5.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.5 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 15 | |
Kalcium (mg) | 42 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.4 | |
Fosfor (mg) | 88 | |
Selen (µg) | 3 | |
Zink (mg) | 0.6 | |
Magnesium (mg) | 30 | |
Folat (µg) | 29 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 272 | |
Natrium (mg) | 261 | |
Salt, NaCl (g) | 0.6 | |
Vitamin A (RE/µg) | 1.9 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.13 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.2 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 23 | |
Tiamin (mg) | 0.21 | |
Riboflavin (mg) | 0.03 | |
Niacin (mg) | 0.7 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.5 | |
Sockerarter tot. (g) | 4.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1.4 | |
Disackarider (g) | 3.4 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 72.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 4 | |
Fritt socker (g) | 4 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket