Grönsaker. baljväxter. svamp
Vitkål
Vitkål är en del av kålfamiljen som är en viktig ingrediens i många rätter. Den är en näringsrik och fiberrik grönsak som är lätt att tillreda. Vitkål har en mild, lite söt smak och håller länge. På livsmedelsdata.se kan man läsa mer om vitkål och få information om näringsinnehåll och hälsofördelar.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 30 | Energi |
Energi (kj) | 123 | |
Protein (g) | 1.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 4.7 | |
Kalcium (mg) | 41 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.2 | |
Fosfor (mg) | 24 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.1 | |
Magnesium (mg) | 11 | |
Folat (µg) | 19.1 | |
Jod (µg) | 2 | |
Kalium (mg) | 240 | |
Natrium (mg) | 7 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.17 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 46.2 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 44 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 6 | |
Tiamin (mg) | 0.05 | |
Riboflavin (mg) | 0 | |
Niacin (mg) | 0.32 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.5 | |
Sockerarter tot. (g) | 5.7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 5.3 | |
Disackarider (g) | 0.4 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 90.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 14 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket