Grönsaker. baljväxter. svamp

Vitkål

Vitkål är en del av kålfamiljen som är en viktig ingrediens i många rätter. Den är en näringsrik och fiberrik grönsak som är lätt att tillreda. Vitkål har en mild, lite söt smak och håller länge. På livsmedelsdata.se kan man läsa mer om vitkål och få information om näringsinnehåll och hälsofördelar.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)30Energi
Energi (kj)123
Protein (g)1.1Makronutrienter
Fett totalt (g)0.1
Kolhydrater, tillg. (g)4.7
Kalcium (mg)41Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)24
Selen (µg)0
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)11
Folat (µg)19.1
Jod (µg)2
Kalium (mg)240
Natrium (mg)7
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.17
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)46.2
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)44
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)6
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.32
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.5
Sockerarter tot. (g)5.7Sockerarter
Monosackarider (g)5.3
Disackarider (g)0.4
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)90.8
Alkohol (g)0
Aska (g)0.6
Avfall (skal, etc)(%)14
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen