Kött
Älg färs stekt m. salt
Älgkött är en typ av kött som innehåller höga halter av näringsämnen. När älgkött steks med salt blir det en måltid som är rik på vitaminer och mineraler. Det är ett bra val för den som vill äta nyttigt och samtidigt njuta av en god smak.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 129 | Energi |
Energi (kj) | 540 | |
Protein (g) | 27.5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1.94 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 7 | Mineraler |
Järn (mg) | 3.7 | |
Fosfor (mg) | 227 | |
Selen (µg) | 9.1 | |
Zink (mg) | 8.4 | |
Magnesium (mg) | 26 | |
Folat (µg) | 0 | |
Jod (µg) | 48.3 | |
Kalium (mg) | 303 | |
Natrium (mg) | 435 | |
Salt, NaCl (g) | 1.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 7.8 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.2 | |
Vitamin B12 (µg) | 2.98 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 7.8 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.12 | |
Riboflavin (mg) | 0.33 | |
Niacin (mg) | 5.88 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 10.97 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.4 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.5 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 68.3 | |
Vatten (g) | 68.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket