Kött

Älg färs stekt m. salt

Älgkött är en typ av kött som innehåller höga halter av näringsämnen. När älgkött steks med salt blir det en måltid som är rik på vitaminer och mineraler. Det är ett bra val för den som vill äta nyttigt och samtidigt njuta av en god smak.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)129Energi
Energi (kj)540
Protein (g)27.5Makronutrienter
Fett totalt (g)1.94
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)7Mineraler
Järn (mg)3.7
Fosfor (mg)227
Selen (µg)9.1
Zink (mg)8.4
Magnesium (mg)26
Folat (µg)0
Jod (µg)48.3
Kalium (mg)303
Natrium (mg)435
Salt, NaCl (g)1.1
Vitamin A (RE/µg)7.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.2
Vitamin B12 (µg)2.98
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)7.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.12
Riboflavin (mg)0.33
Niacin (mg)5.88
Niacinekvivalenter (NE/mg)10.97
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)68.3
Vatten (g)68.6
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen