Kött

Älg högrev rå

Älgkött är en delikatess som innehåller en rik mängd näringsämnen. Högreven är en del av älgen som är en god energikälla med högt innehåll av protein och järn. Rå älghögrev har en mild smak och är perfekt att använda för att göra köttfärsrätter, biffar och grytor. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/koett/aelg-hoegrev-raa/ kan du läsa mer om näringsinnehållet i älghögrev.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)113Energi
Energi (kj)471
Protein (g)22.5Makronutrienter
Fett totalt (g)2.31
Kolhydrater, tillg. (g)0.2
Kalcium (mg)13Mineraler
Järn (mg)2.6
Fosfor (mg)173
Selen (µg)6.8
Zink (mg)5.7
Magnesium (mg)22
Folat (µg)0
Jod (µg)1.6
Kalium (mg)370
Natrium (mg)52
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)3.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.45
Vitamin B12 (µg)2.21
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0.5
Retinol (µg)3.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.16
Riboflavin (mg)0.3
Niacin (mg)4.81
Niacinekvivalenter (NE/mg)8.9
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.8
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)55.2
Vatten (g)73.9
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen