Kött

Älg stek ugnsstekt el. grillad

Älg är en av de vanligaste köttremslagen i Sverige. För att få ut det bästa av smaken och konsistensen rekommenderas det att steken ugnsstekes eller grillas. Det finns en mängd näringsämnen som finns i älgsteken, bland annat protein, fett och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)132Energi
Energi (kj)551
Protein (g)27.1Makronutrienter
Fett totalt (g)1.61
Kolhydrater, tillg. (g)1.8
Kalcium (mg)5Mineraler
Järn (mg)3.8
Fosfor (mg)247
Selen (µg)9.2
Zink (mg)5.5
Magnesium (mg)27
Folat (µg)0
Jod (µg)15.3
Kalium (mg)332
Natrium (mg)161
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)2.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.56
Vitamin B12 (µg)3.13
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)2.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.18
Riboflavin (mg)0.44
Niacin (mg)6.7
Niacinekvivalenter (NE/mg)11.62
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)82.3
Vatten (g)67.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen