Kött

Älg ytterlår

Kött från älg är en populär ingrediens som används i matlagning. Specifikt är det ytterlåret som är det bästa att använda, då det är det mest smakrika och saftiga köttet från älgen. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/koett/aelg-ytterlaar/ hittar du viktiga näringsvärden som fett, protein, kolhydrater, vitaminer och mineraler som finns i detta kött.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)108Energi
Energi (kj)450
Protein (g)22.1Makronutrienter
Fett totalt (g)1.32
Kolhydrater, tillg. (g)1.5
Kalcium (mg)4Mineraler
Järn (mg)3.1
Fosfor (mg)202
Selen (µg)7.5
Zink (mg)4.5
Magnesium (mg)22
Folat (µg)0
Jod (µg)1.7
Kalium (mg)362
Natrium (mg)46
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)1.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.48
Vitamin B12 (µg)3.2
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.8
Vitamin K (µg)0.6
Retinol (µg)1.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.18
Riboflavin (mg)0.42
Niacin (mg)5.48
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.5
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.4
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)67.2
Vatten (g)73.9
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen