Kött

Blandfärs rå nöt 50% gris 50%

Blandfärs är ett livsmedel som består av 50% gris och 50% nöt. Det är en rå, osaltad produkt som används som fyllning eller som en del av matlagningen. Blandfärs är ett näringsrikt livsmedel som innehåller en hög andel animaliskt protein.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)192Energi
Energi (kj)803
Protein (g)18.6Makronutrienter
Fett totalt (g)13.17
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)7Mineraler
Järn (mg)1.4
Fosfor (mg)172
Selen (µg)5.6
Zink (mg)3.9
Magnesium (mg)22
Folat (µg)2.4
Jod (µg)1.4
Kalium (mg)302
Natrium (mg)72
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)10.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.31
Vitamin B12 (µg)1.08
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.33
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)9.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)14
Tiamin (mg)0.34
Riboflavin (mg)0.21
Niacin (mg)4.03
Niacinekvivalenter (NE/mg)7.41
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)5.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)3.2
Stearinsyra C18:0 (g)1.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.5
Oljesyra C18:1 (g)4.9
Summa fleromättade fettsyror (g)1.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)58.9
Vatten (g)67.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen