Kött

Blandfärs rå nöt 70% gris 30%

Blandfärs är en populär köttprodukt som består av rå nöt och gris i förhållandet 70 % nöt och 30 % gris. Den är rik på protein och kan användas till många olika rätter. På livsmedelsdata.se kan du ta del av uppgifter om bl.a. näringsvärden i blandfärs.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)188Energi
Energi (kj)787
Protein (g)19.2Makronutrienter
Fett totalt (g)12.44
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)8Mineraler
Järn (mg)1.7
Fosfor (mg)168
Selen (µg)5.6
Zink (mg)4.4
Magnesium (mg)21
Folat (µg)2.8
Jod (µg)2
Kalium (mg)292
Natrium (mg)78
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)11.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.29
Vitamin B12 (µg)1.26
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.23
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)9.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)20
Tiamin (mg)0.23
Riboflavin (mg)0.2
Niacin (mg)4.16
Niacinekvivalenter (NE/mg)7.65
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)5.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)3
Stearinsyra C18:0 (g)1.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.5
Oljesyra C18:1 (g)4.7
Summa fleromättade fettsyror (g)0.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.6
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)59.3
Vatten (g)67.5
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen