Kött

Färs stekt m. salt

Färs är ett livsmedel som kan stekas och som smaksätts med salt. Det innehåller en rad näringsämnen som är viktiga för att kroppen ska må bra, och som kan bidra till att förbättra olika hälsoaspekter. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/koett/faers-stekt-m-salt/ hittar du mer information om näringsämnen i färs stekt m. salt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)226Energi
Energi (kj)947
Protein (g)22.5Makronutrienter
Fett totalt (g)15.22
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)2.2
Fosfor (mg)207
Selen (µg)8.1
Zink (mg)5.3
Magnesium (mg)25
Folat (µg)2.2
Jod (µg)37.1
Kalium (mg)268
Natrium (mg)366
Salt, NaCl (g)0.9
Vitamin A (RE/µg)13.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.22
Vitamin B12 (µg)1.31
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.05
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)12.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)20
Tiamin (mg)0.31
Riboflavin (mg)0.21
Niacin (mg)5.76
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.85
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)6.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)3.5
Stearinsyra C18:0 (g)2.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.5
Oljesyra C18:1 (g)6.1
Summa fleromättade fettsyror (g)1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)70
Vatten (g)60.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen