Kött

Färsruta m. fetaost ugnsstekt

Färsruta är en rätt som är populär världen över och som har många olika tillagningar. En variant är att ugnssteka den med fetaost. Denna rätt är enkel att laga och har många näringsämnen som bidrar till en hälsosam kost.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)218Energi
Energi (kj)912
Protein (g)20.5Makronutrienter
Fett totalt (g)14.46
Kolhydrater, tillg. (g)1.5
Kalcium (mg)93Mineraler
Järn (mg)1.8
Fosfor (mg)191
Selen (µg)5
Zink (mg)4.3
Magnesium (mg)29
Folat (µg)6.4
Jod (µg)10.6
Kalium (mg)213
Natrium (mg)243
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)55.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.13
Vitamin B12 (µg)1
Vitamin C (mg)0.5
Vitamin D (µg)0.09
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)53.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)25
Tiamin (mg)0.09
Riboflavin (mg)0.21
Niacin (mg)3.64
Niacinekvivalenter (NE/mg)7.51
Sockerarter tot. (g)0.5Sockerarter
Monosackarider (g)0.3
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)7.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.5
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.7
Palmitinsyra C16:0 (g)3.4
Stearinsyra C18:0 (g)1.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.4
Oljesyra C18:1 (g)4.7
Summa fleromättade fettsyror (g)0.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.6
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)61
Vatten (g)61.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)0.6
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen