Kött

Gris bacon rå

Grisbacon är ett rått livsmedel som är en del av många kök. Det är tillverkat av späck från grisar och är en källa till en rad näringsämnen. På Livsmedelsverkets webbplats finns information om ernäringsinnehållet i grisbacon.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)344Energi
Energi (kj)1441
Protein (g)13.4Makronutrienter
Fett totalt (g)32.8
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)7Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)142
Selen (µg)8
Zink (mg)1.2
Magnesium (mg)15
Folat (µg)2
Jod (µg)0
Kalium (mg)190
Natrium (mg)820
Salt, NaCl (g)2
Vitamin A (RE/µg)9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.14
Vitamin B12 (µg)0.93
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.48
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)9
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.37
Riboflavin (mg)0.1
Niacin (mg)2.78
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.23
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)13.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.5
Palmitinsyra C16:0 (g)8.5
Stearinsyra C18:0 (g)4.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)14.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.8
Oljesyra C18:1 (g)13.4
Summa fleromättade fettsyror (g)2.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)2.3
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)58
Vatten (g)50.6
Alkohol (g)0
Aska (g)3.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen