Kött

Gris bacon stekt mager

På livsmedelsdata.se kan du hitta information om näringsämnen i livsmedel. En av de livsmedel som finns listade är ett stekt magert grisbacon. Det innehåller ett gott tillförsel av näringsämnen som protein, fett och kolhydrater. Det innehåller även en mängd vitaminer och mineraler som både kan vara till nytta för din hälsa och din kropp.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)142Energi
Energi (kj)592
Protein (g)26.6Makronutrienter
Fett totalt (g)3.14
Kolhydrater, tillg. (g)1.4
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)230
Selen (µg)16.4
Zink (mg)1.9
Magnesium (mg)26
Folat (µg)10.8
Jod (µg)5.5
Kalium (mg)339
Natrium (mg)1817
Salt, NaCl (g)4.5
Vitamin A (RE/µg)6.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.32
Vitamin B12 (µg)0.26
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.11
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0.5
Retinol (µg)6.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)3
Tiamin (mg)0.89
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)10.27
Niacinekvivalenter (NE/mg)15.2
Sockerarter tot. (g)1.1Sockerarter
Monosackarider (g)0.8
Disackarider (g)0.3
Summa mättade fettsyror (g)1.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.7
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)37.2
Vatten (g)62.9
Alkohol (g)0
Aska (g)6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen