Kött
Gris bacon stekt mager
På livsmedelsdata.se kan du hitta information om näringsämnen i livsmedel. En av de livsmedel som finns listade är ett stekt magert grisbacon. Det innehåller ett gott tillförsel av näringsämnen som protein, fett och kolhydrater. Det innehåller även en mängd vitaminer och mineraler som både kan vara till nytta för din hälsa och din kropp.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 142 | Energi |
Energi (kj) | 592 | |
Protein (g) | 26.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 3.14 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 1.4 | |
Kalcium (mg) | 10 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.8 | |
Fosfor (mg) | 230 | |
Selen (µg) | 16.4 | |
Zink (mg) | 1.9 | |
Magnesium (mg) | 26 | |
Folat (µg) | 10.8 | |
Jod (µg) | 5.5 | |
Kalium (mg) | 339 | |
Natrium (mg) | 1817 | |
Salt, NaCl (g) | 4.5 | |
Vitamin A (RE/µg) | 6.8 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.32 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.26 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.11 | |
Vitamin E (mg) | 0.2 | |
Vitamin K (µg) | 0.5 | |
Retinol (µg) | 6.8 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 3 | |
Tiamin (mg) | 0.89 | |
Riboflavin (mg) | 0.15 | |
Niacin (mg) | 10.27 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 15.2 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.8 | |
Disackarider (g) | 0.3 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.4 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 37.2 | |
Vatten (g) | 62.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket