Kött
Gris bog stekt
Grisbog är en form av matlagning där köttet tillagas genom stekning. Det krävs ofta låg och långsam värme för att tillaga köttet ordentligt. Det är därför en väldigt populär matlagningsteknik som ger en smakrik och saftig måltid. Grisbog stekt innehåller en mängd olika näringsämnen som är viktiga för att upprätthålla en hälsosam kost.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 163 | Energi |
Energi (kj) | 683 | |
Protein (g) | 22 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 8.33 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 9 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.8 | |
Fosfor (mg) | 191 | |
Selen (µg) | 13.1 | |
Zink (mg) | 3.3 | |
Magnesium (mg) | 32 | |
Folat (µg) | 6.1 | |
Jod (µg) | 14.1 | |
Kalium (mg) | 311 | |
Natrium (mg) | 154 | |
Salt, NaCl (g) | 0.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 10.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.31 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.56 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.54 | |
Vitamin E (mg) | 0.5 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 10.7 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.77 | |
Riboflavin (mg) | 0.37 | |
Niacin (mg) | 7.29 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 11.32 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.2 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.3 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.9 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.7 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 69 | |
Vatten (g) | 68.1 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket