Kött

Gris bog stekt

Grisbog är en form av matlagning där köttet tillagas genom stekning. Det krävs ofta låg och långsam värme för att tillaga köttet ordentligt. Det är därför en väldigt populär matlagningsteknik som ger en smakrik och saftig måltid. Grisbog stekt innehåller en mängd olika näringsämnen som är viktiga för att upprätthålla en hälsosam kost.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)163Energi
Energi (kj)683
Protein (g)22Makronutrienter
Fett totalt (g)8.33
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)9Mineraler
Järn (mg)1.8
Fosfor (mg)191
Selen (µg)13.1
Zink (mg)3.3
Magnesium (mg)32
Folat (µg)6.1
Jod (µg)14.1
Kalium (mg)311
Natrium (mg)154
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)10.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.31
Vitamin B12 (µg)0.56
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.54
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)10.7
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.77
Riboflavin (mg)0.37
Niacin (mg)7.29
Niacinekvivalenter (NE/mg)11.32
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)3.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)2.1
Stearinsyra C18:0 (g)1.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)3
Summa fleromättade fettsyror (g)0.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)69
Vatten (g)68.1
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen