Kött
Gris bogbladsstek rå
Gris är en näringsrik köttkälla som är populär i många matlagningskulturer. Bogbladsstek är ett sätt att tillaga köttet som ger en saftig textur och en delikat smak. Om man väljer att äta köttet råt, får man en köttig smak som är rik på proteiner och andra näringsämnen. På denna sida presenteras näringsvärde och andra viktiga informationer som är relevanta vid tillagning och konsumtion av gris bogbladsstek rå.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 137 | Energi |
Energi (kj) | 574 | |
Protein (g) | 18.5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 7 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 7 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.5 | |
Fosfor (mg) | 160 | |
Selen (µg) | 11 | |
Zink (mg) | 2.8 | |
Magnesium (mg) | 27 | |
Folat (µg) | 6 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 373 | |
Natrium (mg) | 65 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 9 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.52 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.63 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.57 | |
Vitamin E (mg) | 0.4 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 9 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.92 | |
Riboflavin (mg) | 0.39 | |
Niacin (mg) | 6.13 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 9.52 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.8 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 2.9 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.5 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.8 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.6 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 58 | |
Vatten (g) | 73.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 27 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket