Kött

Gris bogbladsstek rå

Gris är en näringsrik köttkälla som är populär i många matlagningskulturer. Bogbladsstek är ett sätt att tillaga köttet som ger en saftig textur och en delikat smak. Om man väljer att äta köttet råt, får man en köttig smak som är rik på proteiner och andra näringsämnen. På denna sida presenteras näringsvärde och andra viktiga informationer som är relevanta vid tillagning och konsumtion av gris bogbladsstek rå.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)137Energi
Energi (kj)574
Protein (g)18.5Makronutrienter
Fett totalt (g)7
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)7Mineraler
Järn (mg)1.5
Fosfor (mg)160
Selen (µg)11
Zink (mg)2.8
Magnesium (mg)27
Folat (µg)6
Jod (µg)0
Kalium (mg)373
Natrium (mg)65
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.52
Vitamin B12 (µg)0.63
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.57
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)9
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.92
Riboflavin (mg)0.39
Niacin (mg)6.13
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.52
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1.8
Stearinsyra C18:0 (g)1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)2.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.6
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)58
Vatten (g)73.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)27
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen