Kött

Gris färs tillagad u. salt

Grisfärs är ett vanligt livsmedel som används i matlagning. Det används ofta som bas för olika rätter och är ett populärt kött att använda till matlagning. Grisfärs som är tillagat med salt är rikt på näringsämnen som protein, energi, fett och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)241Energi
Energi (kj)1008
Protein (g)16Makronutrienter
Fett totalt (g)19.9
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)7Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)216
Selen (µg)10
Zink (mg)2.5
Magnesium (mg)25
Folat (µg)0.2
Jod (µg)0
Kalium (mg)326
Natrium (mg)69
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)7.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.38
Vitamin B12 (µg)0.58
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)9.8
Retinol (µg)7.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.95
Riboflavin (mg)0.22
Niacin (mg)6.47
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.4
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)7.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)4.6
Stearinsyra C18:0 (g)2.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)9.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.5
Oljesyra C18:1 (g)8.6
Summa fleromättade fettsyror (g)2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.7
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)59.7
Vatten (g)63.1
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen