Kött

Gris fläskben kokt m. salt

Grisfläskben är en köttråvara som är populär både i svensk och utländsk matlagning. Det är generellt gott att koka detta kött med salt för att få ut det fulla aromatiska smakutbudet. På livsmedelsdata.se kan man ta del av näringsämnen i köttet och få information om hur man kan förädla det på bästa sätt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)225Energi
Energi (kj)940
Protein (g)20.6Makronutrienter
Fett totalt (g)15.94
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)14Mineraler
Järn (mg)1.7
Fosfor (mg)212
Selen (µg)11.6
Zink (mg)3.4
Magnesium (mg)32
Folat (µg)5.3
Jod (µg)0
Kalium (mg)227
Natrium (mg)453
Salt, NaCl (g)1.1
Vitamin A (RE/µg)10.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.34
Vitamin B12 (µg)0.4
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.53
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)10.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.53
Riboflavin (mg)0.29
Niacin (mg)6.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)10.28
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)6.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)4.1
Stearinsyra C18:0 (g)2.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.5
Oljesyra C18:1 (g)5.8
Summa fleromättade fettsyror (g)1.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.4
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)67.5
Vatten (g)61.3
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)81.4
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen