Kött
Gris fläskfilé rå
Grisfläsk är en typ av kött som är rik på protein. Det är lågt i kalorier, men rikt på näringsämnen som järn, kalcium, vitamin B12 och fosfor. Det kan ätas rått, men det rekommenderas att stekas, kokas eller grillas för att uppnå den bästa smaken och näringsinnehållet.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 107 | Energi |
Energi (kj) | 446 | |
Protein (g) | 20.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.6 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 5 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.4 | |
Fosfor (mg) | 204 | |
Selen (µg) | 12 | |
Zink (mg) | 1.7 | |
Magnesium (mg) | 27 | |
Folat (µg) | 3 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 373 | |
Natrium (mg) | 49 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 9 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.54 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.76 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.57 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 9 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.83 | |
Riboflavin (mg) | 0.25 | |
Niacin (mg) | 8.54 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 12.32 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 50 | |
Vatten (g) | 75.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket