Kött

Gris fläskfilé skiva stekt

En skiva stekt kött som tillverkas av gris fläskfilé är en vanlig råvara som används i många svenska kök. Det är rikt på näringsämnen och dess innehåll av proteiner, fett och vitaminer kan variera beroende på tillagning. På livsmedelsdata.se kan man se vilka ämnen som finns i den stekta skivan.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)128Energi
Energi (kj)533
Protein (g)24.6Makronutrienter
Fett totalt (g)3.11
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)6Mineraler
Järn (mg)1.7
Fosfor (mg)244
Selen (µg)14.4
Zink (mg)2
Magnesium (mg)32
Folat (µg)3
Jod (µg)13
Kalium (mg)312
Natrium (mg)161
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)10.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.32
Vitamin B12 (µg)0.68
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.55
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)10.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.69
Riboflavin (mg)0.24
Niacin (mg)10.21
Niacinekvivalenter (NE/mg)14.74
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.7
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)59.8
Vatten (g)70.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen