Kött
Gris fläskkarré rå
Gris fläskkarré är en rå köttprodukt som vanligtvis består av ett stycke bröstkött, med eller utan den knölformade revbenen som är kvar. Köttet är en näringsrik källa som innehåller ett antal viktiga näringsämnen för kroppen.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 171 | Energi |
Energi (kj) | 717 | |
Protein (g) | 17.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 11.2 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 11 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.5 | |
Fosfor (mg) | 182 | |
Selen (µg) | 10 | |
Zink (mg) | 2.9 | |
Magnesium (mg) | 27 | |
Folat (µg) | 7 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 325 | |
Natrium (mg) | 57 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 9 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.54 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.68 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.57 | |
Vitamin E (mg) | 0.4 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 9 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.91 | |
Riboflavin (mg) | 0.36 | |
Niacin (mg) | 5.59 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 8.85 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 4.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.2 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2.9 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.7 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 4.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.4 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 4.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 58 | |
Vatten (g) | 70 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 35 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket