Kött

Gris fläskkarré skiva stekt

Gris fläskkarré är ett kött som steks på en skiva. Det är ett kött som är rikt på näringsämnen och innehåller en hel del olika mineraler och vitaminer. På sidan kan du hitta information om näringsämnen som finns i köttet.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)202Energi
Energi (kj)845
Protein (g)21Makronutrienter
Fett totalt (g)13.2
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)13Mineraler
Järn (mg)1.7
Fosfor (mg)215
Selen (µg)11.8
Zink (mg)3.4
Magnesium (mg)32
Folat (µg)7
Jod (µg)12.8
Kalium (mg)268
Natrium (mg)168
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)10.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.32
Vitamin B12 (µg)0.6
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.54
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)10.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.75
Riboflavin (mg)0.34
Niacin (mg)6.59
Niacinekvivalenter (NE/mg)10.43
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)5.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)3.4
Stearinsyra C18:0 (g)2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.4
Oljesyra C18:1 (g)4.8
Summa fleromättade fettsyror (g)1.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.1
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)68.4
Vatten (g)64.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1.4
Avfall (skal, etc)(%)41.3
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen