Kött

Gris fläskkotlett stekt

En stekt kotlett av gris och fläsk består av ett mångsidigt kött som är rikt på näringsämnen. Den innehåller ett högt proteininnehåll och har lågt fettinnehåll. På livsmedelsdata.se kan du hitta mer information om näringsämnen i stekt kotlett av gris och fläsk.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)217Energi
Energi (kj)907
Protein (g)22.7Makronutrienter
Fett totalt (g)14.06
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)7Mineraler
Järn (mg)1.7
Fosfor (mg)220
Selen (µg)11.7
Zink (mg)3.4
Magnesium (mg)32
Folat (µg)7
Jod (µg)12.7
Kalium (mg)267
Natrium (mg)173
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)10.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.31
Vitamin B12 (µg)0.6
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.53
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)10.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.75
Riboflavin (mg)0.34
Niacin (mg)6.55
Niacinekvivalenter (NE/mg)10.72
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)6.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)3.6
Stearinsyra C18:0 (g)2.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.5
Oljesyra C18:1 (g)5.1
Summa fleromättade fettsyror (g)1.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.2
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)67.9
Vatten (g)61.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.5
Avfall (skal, etc)(%)29.3
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen